Galvanizli sac, farklı prosesler ile üretilmiş yassı çelik malzemenin her iki yüzeyine müşteri taleplerine uygun olarak metalik çinko kaplama işlemi uygulanması ile elde edilen bir üründür.
Galvanizli sac üretim prosesi, ön hazırlık, tavlama, galvaniz kaplama, temperleme, gergili düzeltme ve talebe bağlı olarak yağ/pasivasyon son işlemi olmak üzere beş ana prosesin aynı hat üzerinde ve sürekli bir şekilde rulo yassı çeliklere uygulanmasını içerir. Galvanizli sac için galvanizleme hattında rulolar sıcak daldırma yöntemiyle çinko (GI) veya çinko-demir alaşımı (GA) ile kaplanır.
Galvanizli Sac(GI) Özellikleri
Bu kullanışlı sac malzeme, sahip olduğu teknik özellikleri nedeniyle pek çok sektör tarafından tercih edilmektedir. Bu sektörlerin başında otomotiv sektörü gelmektedir. Bu malzeme aynı zamanda otomotiv sektörünün yanında, beyaz eşya sektöründe de oldukça rağbet görmektedir.
Galvanizli Sac(GI) Kullanım Alanları
Galvanizli saclar otomotiv, beyaz eşya ana ve yan sanayileri, yapı/inşaat gibi sektörlerde; pano, kablo kanalı üretimleri, muhtelif çelik konstrüksiyon üretimi, paneller, metal eşyalar, depolama ve raf üniteleri ve havalandırma üniteleri gibi sanayinin çok sayıda farklı alanında kullanılır.
Sıcak haddelenmiş ürünlerin desen silindirleri ya da kalıpları arasından geçirilerek estetik ve dayanıklılık kazandırılmış halidir. Bu desenleme işleminde sacın kimyasında bir değişiklik olmamasıyla beraber ağırlığı da artmaz ya da azalmaz. Sıcak haddelenmiş yarı mamul ürünün desenli kalıplar arasından geçerken bir yüzü kabartılarak gözyaşı desenlerine sahip olurken diğer yüzü düz kalır. Kullanılırken de sırt kısmı yani desenli kısmı görünen tarafta kalır. Gözyaşı damlası levha sac ticari olarak gözyaşı desenli sac ya da çeta sac olarak da adlandırılır.
Gözyaşı desenli sacın kullanıldığı alanlar;
Dekoratif olarak estetik durduğu için gözyaşı desenli sacları zemin kaplamasında ve dış cephede de kullanmak mümkündür.
Telif Hakkı © 2024 NOBLE MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ - Tüm Hakları Saklıdır.